Søk

E-faktura / ehf-faktura

Informasjon til våre kunder

Spar tid og penger ved å motta våre fakturaer elektronisk

Vi har nå tatt i bruk elektronisk faktura (efaktura) for å effektivisere fakturabehandlingen i Installasjonsservice AS, og ser allerede at det sparer oss mye tid og penger. Vi vil derfor oppfordre våre kunder til å gjøre det samme. Elektronisk faktura er den raskeste, tryggeste og billigste måten for din bedrift å motta fakturaene fra oss på.

Fordeler for deg som mottar faktura elektronisk:
  • Automatisk fakturamottak rett i økonomisystemet/nettbanken
  • Alle fakturadata ferdig utfylt - 100 % korrekt
  • Ingen åpning og skanning papir- og PDF-fakturaer
  • Ingen manuell inntasting eller OCR-tolk

Flere av våre forretningspartnere velger nå å gå over til elektronisk faktura på grunn av disse fordelene. Vi er også godt i gang med å sende fakturaene elektronisk til dere. Det vil spare både tid og penger for dere som kunde, og for oss som leverandør.

Ta kontakt om dere vil høre mer om vår erfaring med efaktura.

Er dere registrert i ELMA-registeret, så send oss en melding med org.nr., så registrerer vi at dere ønsker e-faktura i EHF-format.
Evt. kan dere sende oss korrekt e-postadresse som dere vil bruke som mottak av faktura per e-post fra oss (PDF).

/ Trine

Noen begreper om eFaktura


Hva er EHF?

Elektronisk handelsformat (EHF) er det offentlige standardformatet for eFaktura. Alle fakturaer som sendes gjennom den felleseuropeiske digitale infrastrukturen for elektronisk handel blir sendt i dette formatet.

Hva vil det si? Les mer om EHF


Hva er ELMA?

Alle bedrifter som ønsker å motta eFaktura, behøver en «elektronisk adresse» som fakturaen kan sendes til. ELMA er et norsk register med oversikt over alle virksomheter som kan motta efaktura.

Hvordan melde seg inn?


Hva er aksesspunkt?

Aksesspunkt er et slags elektronisk postkontor som sender og mottar eFakturaer på dine vegne. Gjennom dette blir du tilknyttet PEPPOL-nettverket, og kan sende og motta fakturaer til alle som er tilknyttet infrastrukturen.

Lyst å vite mer?
Driftes av Styreportalen AS