Søk

Elko-info

Elko er landets ledende leverandør av elektromatriell. Elko har produsert stikkontakter, brytere og annet elektromatriell i 60 år, og har hele tiden vært med på å lede utviklingen i bransjen. Elko har høyautomatisert produksjonsanlegg på Åmot, hvor de fleste produktene produseres. Elko står for høy kvalitet og holdbarhet. Elko tilbyr innovative produkter med moderne design innenfor tre områder; sterkstrøm, kommunikasjon og kontroll.

Elko presenterte i 2004 en ny serie kontakter og brytere som het Elko plus. Denne serien er utviklet i samarbeid med designeren Einar Hareide, og det er i mye større grad enn før lagt vekt på det estetiske, og muligheter for å forandre på utseende på produktet etter eget ønske. Innmaten er den samme som før. Her er et lite utvalg:

Stikkontaktene i Plus serien leveres i polarhvit, sort og sølv. Kontaktene bygger kun 11 mm ut fra veggen, halvparten av en vanlig innfelt kontakt.

Eurokontakten kan benyttes i rom med både jordet og ujordet materiell, da kun dobbeltisolert utstyr kan tilkobles, grunnet kontaktens form. Passer utmerket der hvor mye el.artikler er plassert, f.eks tv og stereo. Datakontakter fåes også i Plus serien med samme farge og rammekombinasjoner.

Elko Plus brytere fåes i polarhvit, sort eller sølv. Fargene kan også kombineres. Her er trippelramme med stikk med lokk, markisebryter og dimmer, som også er forandret i Plus serien, og bryter og stikkontakt i dobbelt ramme. Kontakten har lokk som kan åpnes og lukkes etter behov. Når lokket er lukket har det samme form som vippen på bryteren.

Det kan monteres bakrammer på utstyret i Plus serien. Finnes i fargene blå, grønn, oransje, samt en ramme med lys. Rammen har egen tilkobling slik at den kan kobles over egen bryter om ønskelig.  
Driftes av Styreportalen AS